Трюфель (фр. truffe) - шоколадна цукерка округлої форми з начинкою з ганаша. Ці цукерки були названі на честь однойменного гриба завдяки схожим зовнішнім виглядом. Класичні трюфелі являють собою круглу цукерку з ганаша (крем з шоколаду, вершків та вершкового масла), яку глазурують розплавленим шоколадом і потім обвалюють у порошку какао, мелених горіхах або вафельної крихти або прикрашають візерунками з шоколаду. У ганаш часто додають різні смакові добавки, у тому числі алкогольні напої (коньяк, ром, лікери). В умовах масового виробництва (наприклад, в місцях громадського харчування) трюфелі іноді виготовляються шляхом заповнення начинкою готових шоколадних скорлупок, що скорочує трудомісткість і час виготовлення. |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |